Fractals :

Schoonheid in herhaling

Fractals zijn structuren die zichzelf oneindig vaak herhalen. In die herhaling zit hun kracht. Ze hebben niet een gewone dimensie zoals de 3D die wij kennen, maar een "gebroken" dimensie, bijvoorbeeld 1,7 D. Het is lastig voor te stellen hoe dat tot stand komt en toch bestaat het; fractals zijn via wiskundige formules te genereren. Op de site Fract-in-grid staan een paar voorbeelden die een indruk geven van hun schoonheid en complexiteit. Zij symboliseren voor mij zowel Rust als Beweging en verdienen daarom een plek op deze website.

Ik zie fractals als een wereld op zich. Ze gaan voorbij aan onze bekende werkelijkheid en tegelijk vormen ze ook een onderdeel van die werkelijkheid. Er zijn voorbeelden daarvan in de natuur te vinden, zoals de structuur van varens.  Alleen al het kijken naar fractals kan gevoelens oproepen. Bijvoorbeeld vreugde, diepe innerlijke rust, eenheidsgevoel, vrijheid.
Dat is dan ook de reden dat ik ze soms gebruik in begeleidingstrajecten of in workshops om stappen te kunnen zetten. Ze helpen om oude patronen te doorbreken en laten je figuurlijk het nieuwe patroon zien.

Op aanvraag maak in een persoonlijk fractal-ontwerp dat je kunt gebruiken voor allerlei doeleinden zoals bijvoorbeeld je correspondentie, website, flyers, nieuwsbrieven, visitekaartjes enz. Wanneer je geïnteresseerd bent, neemt dan contact met mij op en dan bespreken we de mogelijkheden.

bronze-lotus