Profiel :

Ingrid van den Berg [1960]

Loopbaan

Na mijn studie wiskunde en het volgen van de lerarenopleiding, ben ik in de verzekeringsbranche gaan werken en heb ik de opleiding tot actuarieel rekenaar afgerond. Tegelijk bleef ik op de achtergrond bezig met bijlessen wiskunde die ik nog steeds met veel plezier geef. Dus een exacte studie en tamelijk exact werk.

Toch miste ik een beetje de menselijke kant in mijn vakgebied. Om daar meer mee te kunnen doen, heb ik in 2003 een coachopleiding gedaan en snel daarna volgde een trainersopleiding waarna ik mijn eigen bedrijf ben gestart in 2006.
In 2007 heb ik de overstap van het bedrijfsleven naar de overheid gemaakt.
Best een grote verandering, maar ik vind het mooi om in beide "culturen" mijn ervaring te hebben.
Die komt me vaak goed van pas bij de coaching en training.

Ontwikkeling

Ik vind het prettig om mezelf steeds te blijven ontwikkelen en te investeren in mijn eigen leven. Een opleiding bewijst zijn waarde pas als ik die kennis en vaardigheden in de praktijk kan inzetten.
Mijn belangstelling ligt vooral bij de mens, zijn gedrag en de invloed daarvan op zijn eigen leven en de omgeving.

aandacht

Bekend is dat alles wat je aandacht geeft, groeit. Als ik dus meer rust wil, geef ik bewust aandacht aan de stilte in mijzelf en ga ik bijvoorbeeld mediteren of een fijne strandwandeling maken. Als ik juist beweging en dynamiek wil, ga ik met vrienden op pad, de stad in of een stuk fietsen. Ik ben zelf degene die bepaalt wat ik aandacht geef en wat ik wil laten groeien.

Kennisgebieden

Naast de al genoemde opleidingen, heb ik me verder beziggehouden met projectleiding, veranderingsmanagement, persoonlijke ontwikkeling, NLP en spirituele ontwikkeling.

Ik ben aangesloten bij de 'Stichting Counselling' en heb mijn diploma behaald bij de 'Academie voor Counselling en Coaching'. Ik ben gebonden aan de Ethische en Beroeps Code voor Counselors zoals die door de Stichting Counselling wordt voorgeschreven.

ingrid